Gyaloglással a betegségekkel szemben

Gyaloglással a betegségekkel szemben


A rendszeres sétától eltűnik öt betegség?

A gyaloglás számos előnnyel rendelkezik. Ha mindennap 6 ezer lépést teszünk, akkor nagymértékben csökkenthetjük az alábbi betegségek előfordulási arányát:

1. Emésztőrendszeri betegségek
A gyomor- vagy bélbetegségekben szenvedők gyakran étvágytalanságot, székrekedést, hasmenést tapasztalnak. Mindezek szorosan kapcsolódik az emésztési zavarhoz.
Mindennap fél vagy egy órás séta serkentheti az emésztést és felszívódást, javíthatja a sérült belek és gyomor állapotát.

2. Cukorbetegség
A cukorbetegségben szenvedőek számára a séta kalóriát éget, és csökkentheti a vércukorszintet.


3. Csontritkulás
Az életkor növekedésével a testben lévő kalcium bizonyos mértékben csökken. A mindennapi gyaloglás növelheti a csontsűrűséget, lassíthatja a kalciumvesztést, és megelőzheti a csontritkulást.
Emellett a séta edzi az izmokat, amelyek stabilan tartják a csontokat, védik az ízületeket, és megakadályozzák a csontsérüléseket.

4. Nyaki meszesedés
Manapság sokan szenvednek nyaki meszesedésben, súlyosabb esetben szédülést és hányingert is tapasztalnak.
A hosszú ideig ülők számára a rendszeres séta felemeli a fejet, kinyújtja a mellkast és hátat, csökkentheti a nyakra, vállra, hátra és más testrészekre gyakorolt nyomást.


5. Szív- és érrendszeri betegségek
A gyaloglás megedzi a szív- és érrendszert, rugalmasabbá teszi az ereket, és ezzel csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek előfordulási kockázatát.
De figyelni kell, bármilyen jó a gyaloglás, ne sétáljunk túl sokat, mindennap 6-10 ezer lépés a legideálisabb. A túl hosszú ideig tartó séta árt a térdnek, ami nem tesz jót az egészségünknek.


Szövegforrás: 养生中国
Képek forrása:pxhere.com
Tetszett a cikk?

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

EgészségVilága cikkajánló

További cikkek »

 

 

 

 

EgészségVilága cikkajánló

További cikkek »